Artikel

Bioimpact har genomfört bedömningsintervju

Idag genomförde åtta representanter för förberedelseprojektet Bioimpact – för ett biobaserat och cirkulärt samhälle – en intervju med bedömarpanelen för Impact Innovation. Intervjun är det sista steget i utvärderingsprocessen för programansökningar.

– Vi är glada för att vara med i sista delen av ansökningsprocessen. Vi uppfattar responsen från bedömargruppen som god, och känner helt klart att vi har en ansökan som ligger rätt i tiden. Bioimpact kommer accelerera och göra stor skillnad för Sveriges gröna omställning, säger Torgny Persson, forsknings- och innovationsdirektör på Skogsindustrierna.

– Vi hade intressanta diskussioner och det var kul att få visa styrkan i vår ansökan, säger Lena Svendsen, ansvarig för forsknings- och innovationspolitik, IKEM.

– Det är tydligt att vårt område skapar engagemang, och vi fick lyfta fram vår starka samverkan mellan aktörerna i programansökan, säger Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig, Livsmedelsföretagen.

23 ansökningar för programkontor lämnades in till Impact Innovation. Ett antal av dessa har nu blivit kallade till intervju och därmed gått vidare till slutbedömning. Det är Vinnova, Energimyndigheten och Formas som står bakom satsningen Impact Innovation som syftar till att finansiera ett antal tioåriga strategiska innovationsprogram. Läs mer på Impact Innovations webbplats.

Publicerad 2024-01-24

Kontakt

Torgny Persson Foto Johan Olsson
Torgny Persson
Forsknings- och innovationsdirektör
Skogsindustrierna
08-762 79 79
torgny.persson@skogsindustrierna.se
Elisabet Rytter Livsmedelsföretagen Fotograf David Thunander
Elisabet Rytter
Forsknings- och nutritionsansvarig
Livsmedelsföretagen
08-762 65 06
elisabet.rytter@li.se
IKEM Lena Svendsen 300
Lena Svendsen
Ansvarig forsknings- och innovationspolitik
IKEM
010-455 38 05
lena.svendsen@ikem.se

Samverkande organisationer:

Du har väl inte glömt att anmäla dig till vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev